Cruise Noorwegen

cruise-noorwegen-300x200Een Cruisereis naar de Noorse Fjorden is genieten van de reis en adembenemede schoonheid van de natuur. Wie dacht dat cruiseschepen synoniem staan voor overbevolkte dekken, weinig rust- en ontspanningsmogelijkheden en overenthousiaste animatoren komt bedrogen uit. De Cruise Noorwegen is immers synoniem voor de cruise stilte en schoonheid.

Cruise Noorse Fjorden

Een cruise door de Noorse Fjorden is een overweldigende ervaring door zijn ongerepte natuur. Met één van de luxueuze cruiseschepen van Cruiseboeken.be vaart u door de pittoreske dorpjes, indrukwekkende gletsjers en adembenemende bergen. Ontmoet gastvrije Noren en laat u verleiden door de vele verhalen en mythes van het hoge noorden en ga eventueel zelf op ontdekking. Wedden dat de gastvrije inwoners u graag welkom heten en vertellen over de prachtige historiek van hun land? De cruises noorse fjorden zijn niet voor niets één van de populairste vakantiebestemmingen.

Niet alleen voor natuurliefhebbers, maar tevens dierenfanaten is de Cruise Noorse Fjorden een aanrader. De Noorse Fjorden kennen tientallen visserssteden met vissershutten op palen, uithangende kabeljauw en vluchtig passerende elanden en rendieren. Met andere woorden: de natuur en dieren die u tijdens een Cruise Noorwegen zal ontdekken, heeft waarschijnlijk meer om het lijf dan uw wildste dromen.

Bezienswaardigheden tijdens uw cruise in Noorwegen

Stavanger mag ongetwijfeld niet ontbreken in uw bezoek aan de Noorse Fjorden. Deze pittoreske stad in het noordwesten van Noorwegen heeft al vele duizenden cruise gangers mogen verwelkomen. Anno 2015 is Stavanger een moderne stad. Stavanger heeft echter ook een verscholen schat: Gamle Stavanger. Gamle Stavanger bestaat uit circa 170 huizen, allen gebouwd in de periode 1700 tot 1800. Het gebied is benoemd tot erfgoed waardoor u kan genieten van de historiciteit van toen. In tegenstelling tot wat velen zouden verwachten zijn vrijwel alle huizen nog bewoond. Het warme Gamle Stavanger brengt u even terug in het Noorse 1700.

Een andere must see is Flam. Flam ligt in het bergachtige landschap van Aurlandsfjord. Uniek is de steile standaardspoorweg die u van Flam richting Voss brengt. Na een stijgende treinrit van 914 meter heeft u een prachtig uitzicht over de stad, het meer en panorama. Combineer dit met een heerlijk warme kop koffie en een geroosterde wafel, en u weet meteen waarom cruises noorse fjorden zo geliefd zijn. Bergen en Geiranger zijn andere pittoreske havens die niet tijdens uw Cruise Noorwegen mogen ontbreken.

Troeven van Cruise Noorse Fjorden

Kiezen voor een Cruise Noorse Fjorden van Cruiseboeken is kiezen voor kwaliteit. Één van de grote voordelen van een Cruise naar de Noorse Fjorden is dat uw afvaart vaak dichterbij ligt dan u denkt. Een groot aantal reizen vertrekt namelijk vanuit de Passenger Terminal Amsterdam vanwaar u vertrekt. De luxueuze cruiseschepen gidsen u doorheen een prachtige natuur, lange dagen, aangenaam klimaat en prachtige taferelen. Zowel als gezin of als romantische uitstap is de Cruise Noorwegen een aanrader. De indrukken die u tijdens de trip opdoet blijven u ongetwijfeld het hele leven bij.

Conclusie Cruise Noorwegen

Cruises Noorwegen zijn niet alleen voor oudjes. De cruiseschepen beschikken over alle talrijke faciliteiten, zoals sport- en fitnessmogelijkheden, sauna en welnesstoegang en diverse beautysalons. Via één van de jacuzzi’s of zwembaden komt u ongetwijfeld tot rust. Reizen per cruiseschip is ook genieten van al het lekkers van Noorwegen. De Cruise Noorse Fjorden voorziet elkeen van lekker eten en gezellig naborrelen in één van de bars of lounges. Ook ’s avonds wordt u voorzien van elk comfort. Het amusante theater, bioscoop en discotheek amuseren u tot in de vroege uurtjes. Kortom, de prachtige bezienswaardigheden en talloze faciliteiten maken uw Cruise Noorse Fjorden onvergetelijk.


Cruise Boeken