Cruise op de Nijl

nijlcruise-300x218De Nijl is de grootste rivier ter wereld. Gedurende zijn 7000 jaar lopende historiek zijn Egypte en de Nijl steeds aantrekkelijke bestemmingen geweest voor boten van farao’s en handelsschepen. In zijn geschiedenis heeft Egypte dertig faraodynastieën gekend, welke resulteerden in vijftig eeuwen kunst en cultuur. De Nijl behelst in totaal 6.650 km rivier, vertrekkende in Soedan via Egypte tot op de Middellandse zee. Op die manier vormt de Cruise Egypte dé ideale aanvulling op een Cruise Middellandse zee. Genoeg redenen dus om een Cruise op de Nijl te boeken via Cruiseboeken.be.
Bezienswaardigheden tijdens de cruise

Wie denkt dat de Nijl en Egypte symbool staan voor zand en weinig bezienswaardigheden, moeten dringend kennis maken met de fascinerende geschiedenis en cultuur van het land. Ondanks dat Egypte inderdaad bestaat uit 90 procent zand, zijn er prachtige culturele en natuurkundige bezienswaardigheden. Langs de westzijde van de Nijl liggen de vruchtbare gebieden, in het Nijldal. De Nijl kan beschouwd worden als het plot of de ontstaansgeschiedenis van Egypte. De rivier is de bron van sociaal, economisch, politiek en religieus leven. Talloze oases met palmbomen doorbreken het geelachtige zandlandschap, en zorgen voor een groene rustieke sfeer. Verschillende dieren, zoals krokodillen, nijlpaarden en vissoorten hebben ook deze schoonheid en natuur ontdekt en houden herberg in het slibberige landschap van de Nijl. Een Cruise op de Nijl zorgt dus niet enkel voor natuur en cultuur, maar tevens voor dierlijke bezienswaardigheden.

Luxor is wellicht de meest adembenemende bestemming tijdens uw Cruise Egypte. Het gebied wordt gekenmerkt door indrukwekkende tempelcomplexen zoals dat van Karnak. Het Dal der Koningen of ‘Valley of the Kings’ is minstens even feeëriek. Bekende farao’s als Toetanchamon en Ramses II en hun toebehoren werden daar opgegraven en historisch bewaard. Luxor stad heeft tal van toeristische hoogtepunten, zoals het moderne Luxormuseum, stadse sfeer en talloze restaurants en pubs voor typische Egyptische specialiteiten. Ook de bouwstijl op zich in Luxor is een belevenis. Veel administratie- en kantoorgebouwen werden herbouwd in een typische archaïserende stijl waardoor het plaatje lijkt te kloppen. In tegenstelling tot andere trekpleisters op de Cruise Nijl zijn er in Luxor minder uitgangsfaciliteiten. Een geschikte plek om dus meer te genieten van natuur en cultuur, dan van drukte en typische vakantievreugde.

Een verdere stop van de Cruise Nijl is Edfu. De tempel van valk-god Horus werd daar in bijna perfecte staat bewaard. Verschillende zalen, rondbogen, muren en relikwieën zijn bewaard alsof de tijd is blijven stilstaan. De tocht over de wateren van de Nijl brengt u verder naar Kombo Ombo, waar u de heilige tempel kan bezoeken van de valk-god Horus en de krokodil-god Sobek. Buiten Luxor en Edfu kent de Cruise Egypte nog tal van andere prachtige historische locaties. De dam van Aswan en het Nassermeer, de tempel van Isis en Grote Tempel van Abu Simbel mogen absoluut niet tijdens uw vakantie ontbreken. De meeste Cruise Nijl vakanties eindigen bij Abu Simbel, waarna de passagiers terugvliegen naar Caïro en van daaruit een all inclusive strandvakantie of bezoek aan bezoek aan Gizeh starten.

Troeven Cruise op de Nijl

Egypte en de Nijl vallen het beste te ontdekken per cruiseschip. De verschillende cruiseschepen zorgen voor een onvergetelijke en ontspannen vakantie. De cruiseschepen van Cruise Nijl zijn voorzien van alle comfort en luxe, zoals smakelijke restaurants, gezellige cafés en koffie gelegenheden, rustige zithoeken, ontspannende ligbedden en verfrissende zwembaden. Een Cruise Egypte is er voor ieders smaak en budget. Grote verschillen schuilen onder de lengte van de trip, aantal haltes, gewenste slaapcomfort en luxe, alsook kwaliteit van eten. Een gids vergezelt u tijdens de verschillende bezienswaardigheden en haltes.

Bekijk hieronder een impressie van een Nijlcruise.

Conclusie Cruise op de Nijl

Avontuurlijk, maar toch ook luxueus aangelegd? De Cruise Nijl en Cruise Egypte van Cruiseboeken zorgen voor een nazinderende vakantie ervaring.


Cruise Boeken